Wat is liquiditeit en wat is een liquiditeitsbegroting?

 

Liquiditeit is het beschikbare geld dat jouw onderneming heeft.  Op dit moment weet je dat  door te kijken naar je banksaldo.  Maar hoeveel heb je beschikbaar over een paar weken, of maanden?

 

 

 

 

Juist nu, in deze onzekere periode vanwege de corona impact en eventueel terug te betalen corona steun of uitgestelde belastingen is dit lastig te voorspellen, maar extreem belangrijk om te weten! 

 

Met een liquiditeitsbegroting krijg je inzicht in je financiële situatie in de toekomst. Je weet een aantal uitgaven meestal vrij zeker, een aantal uitgaven hangen mogelijk samen met je omzet. 

Je omzet kan onzeker zijn. In jouw begroting kan je verschillende scenario´s uitrekenen. Zie wat de impact is wanneer je omzet meevalt of tegenvalt. Of bereken hoeveel omzet of steun je minimaal nodig hebt om een bepaalde periode door te kunnen komen.

 

Veel ondernemers denken dat het opstellen van een liquiditeitsbegroting moeilijk is. Daarom doen ze het niet of laten ze dit door een adviseur doen. Mijn missie is om je dit te leren. Makkelijk en betaalbaar. Je maakt gebruik van een werkmap met duidelijke uitleg. Deze koop je eenmalig en kan je iedere week opnieuw gebruiken.